Ontregel de zorg!!

Misschien heeft u wel eens meegemaakt dat u belt met een ziekenhuis, apotheek of andere zorgaanbieder en u te horen krijgt: "Vraag dat maar aan de huisarts!". Voor huisartsen is dat wat ze dagelijks wel een paar keer te horen krijgen van hun patiënten.

Contact
  • 010-4045511
  • 010-4045511 (optie 1)
    In avond, nacht en weekend 010-4669573

Conflict

Vaak worden mensen naar de huisartsenpraktijk verwezen voor allerlei dingen die helemaal niet nodig zijn: een formuliertje, een verwijzing, een verklaring, teveel om op te noemen. Natuurlijk kunnen mensen daar zelf niets aan doen, maar soms leidt dat zelfs tot conflicten, als de huisarts of de assistente van de huisarts iets anders vertelt. Immers, de specialist zal het toch heus wel weten? Helaas is dat vaak niet het geval, maar weet men vaak niet hoe het zit, en dan is het wel erg makkelijk dat je iemand naar de huisarts kan sturen die het dan moet oplossen. 

Huisartsen in actie tegen onterechte vragen

Er is door sommige huisartsen veel aandacht gevraagd voor dit probleem, want ook huisartsen hebben het erg druk, en willen niet de rommel van anderen moeten opruimen. Op de website Ontregel de Zorg (klik voor de website) kunt u meer informatie vinden over hoe de regels zijn voor veel dingen. Vooral het onderwerp Verwijsafspraken bevat ook voor zorgverleners zelf nog veel verrassende informatie.