Vaccinatie van start

De vaccinatiecampagne door de huisartsen is ten einde. U kunt voor vaccinatie een afspraak maken bij de GGD. Op sommige plaatsen kun je zelfs zonder afspraak terecht.

Wij raden u aan om u te laten vaccineren. Vaccinatie beschermt niet voor 100%, maar het zorgt ervoor dat u minder snel COVID krijgt, en als u het toch krijgt, wordt u er minder ziek van. Het beschermt u in hoge maten tegen IC-opname en het overlijden aan COVID. 

Wij horen net als u veel negatieve verhalen over de vaccinatie. Vaak zijn deze helemaal niet waar, of zijn ze gebaseerd op misverstanden en een verkeerd begrip van cijfers. We hebben tot op vandaag (8/9/2021) nog geen goede redenen gehoord om een vaccinatie te weigeren.

We zijn tegen maatregelen waarmee gevaccineerden andere rechten hebben dan niet-gevaccineerden. Wij geloven erin dat mensen door middel van goede argumenten overtuigd kunnen worden van het nut van vaccinatie en dat het dwingen daartoe niet verstandig is. 

Laat u niets wijs maken: COVID is een serieuze ziekte waar veel mensen erg ziek van kunnen worden, of zelfs kunnen doodgaan. Ook zien we dat vaak jongere mensen nog maandenlang klachten kunnen hebben. 

Tot slot: al uw huisartsen zijn gevaccineerd en ze zijn daar erg blij mee. Het maakt voor ons het risico van ons werk kleiner!

 

Uw gegevens / Your details
Dit formulier wordt beveiligd verstuurd / This form is sent securely