Corona en Vaccinatie

Huisartsen doen mee met de landelijke vaccinatiecampagne tegen COVID-19. Maar er is wel iets veranderd. De huisartsen doen alleen maar een kleine groep patiënten: namelijk mensen die echt alleen aan huis geprikt kunnen worden, en de groep mensen die geboren zijn in 1956 t/m 1960. Die mensen worden door ons benaderd. Onze vaccins zijn nu gegeven of gereserveerd voor deze groep. Binnenkort mogen we weer bestellen.

Informatie Corona

Er zijn elk jaar veel coronavirussen die luchtwegklachten veroorzaken. Jaarlijks worden veel mensen daar verkouden van. In 2019 is een nieuw soort coronavirus opgedoken dat ook ernstigere klachten kan veroorzaken dan alleen maar een verkoudheid. Die ziekte noemen we COVID-19 (CoronaVirusInducedDisease). Er bestaan niet veel medicijnen die direct werken tegen virussen. Een mogelijkheid om je tegen besmetting of ernstig ziek worden te beschermen, is vaccineren. Met een vaccinatie leer je je eigen afweercellen hoe het virus eruit ziet. Als je dan besmet raakt, maakt je lichaam dan sneller afweerstoffen aan, waardoor de infectie niet meteen veel erger kan worden.

Lees meer

Vaccinatie van start

Deze pagina is alleen van belang voor de mensen die al door ons zijn gevaccineerd, of al een afspraak hebben voor een vaccinatie door ons.

Lees meer